Mikulov hostí Gourmet festival

Tisk Email

Na čem si pochutnávali zámečtí páni z rodu Dietrichsteinů? Jaké klenoty objevili mistři kuchaři v tradiční jihomoravské kuchyni? A jak se snoubí výtečná jídla s těmi nejlepšími víny? Právě na tyto otázky vám odpoví čtyřdenní Gourmet festival, jehož druhý ročník se uskuteční od 2. do 5. června 2011v malebném jihomoravském Mikulově.

Jedinečné gastronomické dovednosti v Mikulově předvedou členové Národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky, kteří mají za úkol připravit pokrmytradiční jihomoravské kuchyně, ovšem v jejich moderní podobě. Navíc všichni kuchaři musí vařit z klasických surovin, které jsou běžně k dostání u místních prodejců a dodavatelů. Kulinářské speciality nejlepších českých kuchařů budou návštěvníci festivalu ochutnávat ve čtyřech vyhlášených mikulovských restauracích - Hotel Marcinčák, Hotel MBZM, Hotel Eliška, Zámecká restaurace.

“Naši nejlepší kuchaři připravili čtyři tříchodová menu a všechna chutnají výtečně. Osobně mě ohromil Pohořelický kapr na černo, a to přesto, že kaprům příliš neholduji,” svěřuje se hlavní organizátor festivalu Petr Marcinčák, který už všechna připravovaná menu ochutnal.

A jaké kulinářské speciality na hosty Gourmet festivalu v Mikulově čekají? Kapitán Národního týmu kuchařů Jan Horký připravil předkrm v podobě marinovaných plátků z uzeného hovězího jazyka, za hlavní jídlo zvolil vepřovou panenku s křenovou omáčkou a jako dezert bude servírovat tartar z jahod s jogurtovou zmrzlinou.

Jeho kolega z národního týmu Martin Svatek představí kuřecí galantinu, kapra s černou omáčkou a tvarohovou koblihu s pečeným ovocem a zmrzlinou. Třetí menu od Miroslava Husáka nabízí parfait z husích jater, hovězí svíčkovou v anglické slanině a tvarohové řezy s povidlovou taštičkou. A poslední ukázka špičkové gastronomie Jaroslava Kozdělky sází na marinovaný králičí hřbet, konfitované kachní stehno s pečenými kachními prsíčky a hruškový sorbet s kynutým knedlíkem plněným čokoládou.

Ceny vstupenek na Gourmet festival se pohybují od 900 korun (jedno menu včetně vína) do 3 200 korun (všechna čtyři menu). V cenách je zahrnut vstup na další doprovodné programy, od ochutnávky slámových vín, doutníků či kávy až po vstupy do mikulovských památek. Pro více informací, objednávku voucherů a rezervace míst v restauracích klikněte ZDE.

Další informace pro media poskytne: Sabina Budinská, tel. 775 553 533

Pozvánka

Hledání členů

VYPLATÍ SE VÁM ČLENSTVÍ V ACK ČR?SPOČÍTEJTE SI TO!

Máte nějaké dotazy nebo zájem o členství?Napište nám na ackcr@ackcr.cz

Metodiky

Ne x oprávněné podnikání

Jak postupovat v kritických situacích v cestovním ruchu

ACK ČR_průvodce zákazníka_2024

Péče o kvalitu

Kontakt

Asociace nesmí vstupovat do smluvního vztahu mezi zákazníkem a cestovní kanceláří.  Tj. není oprávněna řešit reklamace a zaujímat k nim stanoviska.

Smluvní vztah se řídí uzavřenou smlouvou o zájezdu. V případě, že nejste spokojeni s postupem cestovní kanceláře, je nutné se obrátit na správní orgán (soud/mimosoudní řešení sporu ADR při ČOI).

ACK ČR
Lípová 15
120 44 Praha 2
E-mail: ackcr@ackcr.cz

Free Vector | Instagram icon

Chcete dostávat nabídky na semináře ACK ČR?
Napište nám na ackcr@ackcr.cz

Veletrhy

 

 

 

 

 

Partneři

 

 

Mediální partner