Prohlášení ACK ČR k rozhodnutí společnosti Malév nevracet při stornu letenky palivové příplatky

Maďarská letecká společnost Malév se rozhodla přidat se k nezákonnému a neetickému chování některých leteckých společností (např. Air France / KLM /Delta Air Lines, Lufthansa / Swiss / Austrian / Brussels, British Airways, Finnair, Alitalia) a od 15. 06. nebude vracet svým klientům palivové příplatky v případě storna letenek.

Asociace cestovních kanceláří České republiky pokládá toto rozhodnutí za odporující Zákonu o ochraně spotřebitele a Občanskému zákoníku. Je to rozhodnutí, které významně poškozuje práva spotřebitele a staví spolupracující cestovní kanceláře a agentury do špatného světla před klienty, pro něž zajišťují nákup letenky. Cestovní kanceláře a agentury nejsou schopny takové rozhodnutí letecké společnosti ovlivnit, ale jsou klienty osočovány, protože jsou vůči klientům v první linii.

ACK ČR zdůrazňuje, že palivové příplatky (YQ taxa) nejsou zahrnuty v tarifu letenky, ale jsou účtovány zvlášť, týkají se tedy nákladů spojených až s okamžikem poskytnutí služby (a takový je také jejich smysl – krýt výkyvy v ceně paliva v konkrétním termínu konkrétního letu), není tedy možné tyto poplatky účtovat někomu, kdo neletí!  Palivové příplatky by měly být účtovány ve stejném režimu jako ostatní poplatky, např. letištní apod. taxy, které letecké společnosti i nadále při zrušení letů vracejí. Tak tomu také bylo při jejich zavedení.

Pokud tedy nyní některé společnosti při zrušení letu palivové příplatky nevracejí, jednají v rozporu nejen s dobrými mravy, ale i v rozporu z výše zmíněnými zákony a konají tak protiprávně.

Asociace cestovních kanceláří ČR vyzývá své členy a agentury, prodávající letenky, aby proti takovému postupu protestovaly a bránily tak zájmy svoje i svých klientů a zároveň vyzývá spotřebitelská sdružení a média, aby se na tuto problematiku soustředila a pomohla ACK ČR dosáhnout odstranění této nekalé praktiky. Zdroj: Jan Papež/ACK ČR