Spolupráce ACK ČR a ČOI ke zvýšení ochrany klientů cestovních kanceláří

Spolupráce ACK ČR a ČOI ke zvýšení ochrany klientů cestovních kanceláří

26.1. ústřední ředitel České obchodní inspekce Ing. Mojmír Bezecný a předseda Asociace cestovních kanceláří České republiky Viliam Sivek dohodli spolupráci obou subjektů s cílem dále kultivovat trh cestovního ruchu, radit snaživým a postihovat černé ovce.

Předseda ACK ČR, který jednání inicioval, zdůraznil, že ACK ČR má zájem na kvalitním poskytování služeb cestovních kanceláří a dodržování platné legislativy, vede k tomu své členy i odbornou veřejnost a podává podněty živnostenským úřadům na subjekty zjevně porušující zákon.

Ústřední ředitel ČOI Ing. Bezecný k tomu konstatoval: „Pokud jde o závěry z kontrol, cestovní kanceláře dosahují lepších výsledků než je celkový průměr zjištění ČOI v roce 2015. Roli v tom zřejmě má působení profesního sdružení. Vítám zájem ACK ČR o další prohloubení spolupráce tak, aby se z konkrétních závad poučili všichni podnikatelé a chyby se neopakovaly.“

Představitelé ČOI a ACK ČR se dohodli na konkrétních obrysech spolupráce, konzultacích ohledně správného způsobu plnění povinností vyplývajících z nové legislativy , jakož i na uspořádání semináře pro cestovní kanceláře a agentury.

Předseda ACK ČR Viliam Sivek k tomu dodává: „ACK ČR radí a pomáhá jak cestovním kancelářím a agenturám, tak i široké veřejnosti například na seminářích, veletrzích i prostřednictvím médií a svých webových stránek www.ackcr.cz a www.ack.travel . Soustavně se snažíme podporovat dobré jméno cestovního ruchu a zvyšovat jeho úroveň. Spolupráci s ČOI proto vidíme jako významný faktor.“

Jan Papež
místopředseda ACK ČR pro vnější vztahy a tiskový mluvčí