Rozsudek ohledně odškodnění klienta pojišťovnou potvrzen

Rozsudek ohledně odškodnění klienta pojišťovnou potvrzen

Městský soud v Praze potvrdil rozsudek Obvodního soudu pro Prahu 2, kterým bylo pojišťovně Generali uloženo zaplatit klientce cestovní kanceláře Parkam Holidays pojistné plnění ve výši plné ceny zájezdu.

Jak sdělila JUDr. Klára Havlíčková z AK Holubová advokáti s.r.o., která zastupuje některé postižené klienty CK Parkam Holidays, Městský soud v Praze 18.2.2014 potvrdil rozsudek Obvodního soudu pro Prahu 2, kterým bylo pojišťovně Generali uloženo zaplatit klientce cestovní kanceláře Parkam Holidays pojistné plnění ve výši plné ceny zájezdu.

Pojišťovna Generali vyplatila klientům postiženým úpadkem cestovní kanceláře Parkam Holidays jen zhruba 60% ceny neposkytnutých služeb s poukazem na to, že dotyčná cestovní kancelář byla podpojištěna. ACK ČR od samého počátku zastávala stanovisko, že pojištění pro případ úpadku má chránit klienty v plném rozsahu a že zákon č.159/1999 Sb. v platném znění dává pojišťovnám dostatek nástrojů na to, aby mohly trvat na stanovení adekvátní pojistné částky. ACK ČR se snažila být postiženým klientům nápomocna radou a situaci průběžně sledovala. ACK ČR kvitovala již učiněné rozsudky Obvodního soudu pro Prahu 2 ve věci odškodnění klientů Parkam Holidays.

Městský soud se věcí zabýval na základě odvolání pojišťovny Generali, které tedy bylo neúspěšné. Generali má u Městského soudu podaná další 3 odvolání. ACK ČR věří, že je stihne stejný osud.