Řecko a EURO

V některých médiích se objevily informace o akceptování Eura v Řecku. Jedná se o značné zkreslení situace, která v Řecku a na řeckých ostrovech panuje. Výběr dovolené u našich turistů dokáže ovlivnit i ta sebemenší dezinformace. Případ,který média zveřejnila, se odehrál u svérázného, potetovaného anglického majitele jedné malé restaurace, který se rozhodl změnit svět.

Důrazně můžu říci, že v Řecku a na řeckých ostrovech fungují bez problému všechny bankomaty, euro jako hlavní měna je samozřejmě akceptováno ve všech hotelích, restauracích a obchodech.

Pohostinnost a krása Řecka si zaslouží lepší reklamu.Je to země,která patří k nejoblíbenějším turistickým destinacím  a  jsem přesvědčen o tom,že i letos budou návštěvníci této země spokojeni ,tak jak to bylo v minulých letech.

A snad navíc bych dodal, že máme od řeckých partnerů informace, že se hoteliéři  budou ještě více snažit v hýčkání turistů. Pokud cestujete s cestovní kanceláří a máte-li ve smlouvě zajištěnou dopravu,ubytování a stravu, tak cestujete bezpečně a upřimně říkám, že jsem se podivil nad vyjádřením analytika Jaromíra Beránka, které je v této souvislosti přinejmenším zavádějící.

Viliam Sivek
předseda ACK ČR