Nové vstupní podmínky pro lety do Kanady

Kanada v předstihu oznámila, že počínaje 15. březnem 2016 bude pro všechny cestující bez vízové povinnosti platit nová vstupní podmínka: budou muset mít před nástupem do letadla vyřízenu elektronickou registraci – eTA (Electronic Travel Authorization).

eTA je nový nástroj pro všechny cestující, kteří pro vstup do Kanady nepotřebují víza. Bude se vázat k zaregistrovanému pasu a registrace bude platit po dobu pěti let nebo po dobu platnosti cestovního pasu. Tato elektronická registrace se bude týkat pouze cestujících, kteří se do Kanady budou dopravovat letecky.

Registrace bude umožněna již 1. srpna 2015, zatímco povinnost registrace začne platit od 15.3. 2016. Pak všichni cestující budou muset mít platnou eTA před nástupem do letadla. Za registraci zaplatí cestující 7 kanadských dolarů.

Asociace cestovních kanceláří o této nové povinnosti v předstihu informovala všechny své členy a předala jim potřebné kontakty a návod. Klienti cestovních kanceláří tak budou moci pro svou registraci využít jejich rady a pomoci.

Jan Papež

místopředseda a tiskový mluvčí ACK ČR