Nejpopulárnější destinace turistů z Ruska

Mnoho zemí nejen v Evropě již zaznamenalo zvyšující se počty turistů z Ruska, kteří dychtí navštívit známá místa uvedená v jejich cestovních průvodcích. Za poslední rok se výjezdy turistů z Ruska zvýšily o 20,8 procent. Kromě poznávacích zájezdů tráví mnoho Rusů rádo dovolenou u moře, kde si užívají sluníčka a pláží. Není tedy divu, že zatímco za starých časů to byl Krym a Soči, dnes je jejich oblíbenou destinací Turecko a Egypt. A jaké další části světa navštěvují hýřící ruští turisté?

Turecko - 1 983 400 turistů

Turecko má lehký náskok před Egyptem, protože má reputaci země s více evropským stylem. Rusy vábí také na větší počet luxusních hotelů a kvalitní servis. Podle Rusů je kvalitní servis, slunečné počasí, zařízení orientovaná na rodiny a bezproblémové získávání víz tím hlavním důvodem k návštěvě Turecka.

Čína - 1 530 300 turistů

Ruští touroperátoři uvádí 20 - 30 procentní nárůst toku turistů do Číny od roku 2000. V roce 2008 byla nepochybným cílem návštěvy Číny olympiáda v Pekingu (Rusko bude pořádat olympiádu v roce 2014 v Soči). Podle obecného mínění se zájem o Čínu zvýšil díky marketingovým aktivitám turistické centrály Číny v Moskvě. Nové přímé lety na krásný čínský ostrov Hainan s tropickými plážemi a svěžími lesy přispívá k tomuto zvýšenému zájmu.

Egypt - 956 700 turistů

Rusové Egypt oceňují jako zemi s nízkými cenami, dobrým podnebím a bezproblémovým získáváním víz. Stejně jako v Turecku si turisté kupují víza přímo na letišti. Egypt se pro ně stal celoročně vyhledávanou oblastí. V létě se sem prodává jenom o 7 procent méně zájezdů než v zimní sezoně.

Finsko - 530 400 turistů

Ve srovnání s rokem 2007 navštívilo Finsko v roce 2008 o 20 procent více turistů z Ruska. Za toto zvýšení popularity Finska děkují ruští touroperátoři Finskému centru rozvoje turistiky. Finsko jako turistická destinace je populární jak v létě, tak i v zimě.

Itálie - 325 800 turistů

Itálie se stává nejpopulárnější destinací mezi zeměmi, kam je nezbytné si opatřit víza. Jen za poslední rok došlo k nárůstu ruských turistů o více než 35 procent. Itálie je populární zejména pro své krásné pláže a mnoho turistů ji navštíví více než dvakrát. A vzhledem k novým charterovým letům se předpokládá, že se počty návštěvníků budou ještě zvyšovat.

Počty turistů jsou za prvních 9 měsíců roku 2008 (zdroj: Russian Union of Travel Industry)