Mexico City – prasečí chřipka - aktuální informace

Nákaza prasečí chřipkou je zatím diagnostikována výhradně v oblasti Mexico City. Mexiko zatím nevyhlásilo karanténu ani nezavádí žádná opatření. Dokonce není ani omezen provoz na mezinárodním letišti. V současné době bylo po návratu z Mexico City podezření nákazy pouze u 20 turistů ze Spojených států a dále několika turistů z Kanady a Nového Zélandu. Podle dostupných informací byla všem nasazena antibiotika a nebyli ani hospitalizováni.

Jediné aktuální omezení v Mexico City se vztahuje zejména na momentální uzavření památek a muzeí. Ani Ministerstvo zahraničí České republiky ani velvyslanectví České republiky v Mexico City před cestami nevaruje, ale pouze upozorňuje na momentální uzavření památek v Mexico City. Pokud jste právě v Mexico City, tak je nutné dodržovat určitá preventivní opatření : nezdržovat se na veřejných místech s výskytem velkého počtu osob, mýt si ruce a používat roušku.

Žádný výskyt nemoci nebyl hlášen z oblastí mimo centrální oblast země v Mexico City a v jeho blízkém okolí. V turisticky oblíbených oblastech jako je více než 2 300 kilometrů vzdálený Yucatan, kde leží Cancun, hlavní místo památek a cíl poznávacích zájezdů, rovněž nebyla žádná nákaza zaznamenána.

Cestovní kanceláře ve spolupráci s místními partnery situaci bedlivě monitorují a jejich aktuální zájezdy do Mexika nejsou v současné chvíli nijak omezeny. Pokud se i přesto klienti rozhodnou cestu neabsolvovat a zájezd zrušit, pak platí uzavřená cestovní smlouva a související všeobecné smluvní podmínky, zejména s pasáží týkající se případných storno podmínek.

COT Business