Asociace oceňuje rychlost pojišťovny Uniqa při repatriaci turistů ze Sicílie

Asociace oceňuje rychlost pojišťovny Uniqa při repatriaci turistů ze Sicílie

(Praha 24. července 2013) Asociace cestovních kanceláří České republiky ocenila rychlost pojišťovny UNIQA při organizaci návratu turistů z letiště v sicilském Palermu. Jednalo se o repatriaci 112 českých turistů, kteří zde uvízli poté, co jejich zpáteční let byl zrušen a zástupci organizátora zájezdu – cestovní kanceláře Solymar, nebyli k zastižení.

Cestovní kancelář Solymar byla zapsána do obchodního rejstříku v dubnu 2002 a její specializací byla zejména Sicílie. Poté, co v letošním roce došlo ke změnám v organizační struktuře společnosti, byla pojišťovnou UNIQA vypovězena smlouva o pojištění proti úpadku, které tak vypršelo 2. července 2013.

Velmi rád bych ocenil práci zaměstnanců pojišťovny UNIQA.“ uvedl Viliam Sivek, předseda Asociace cestovních kanceláří České republiky a doplnil: „Situace pro ně byla značně nepřehledná. Věděli pouze, že na letišti v Palermu jsou turisté cestovní kanceláře Solymar, která u nich byla v minulosti pojištěna, ale s jejímiž majiteli nyní nedokázali navázat spojení. I přesto byla akce rychlá a všichni turisté jsou již v pořádku doma.

Klienti, kteří zakoupili zájezd u cestovní kanceláře Solymar, ale už na něj neodcestují, se musí nejprve obrátit na cestovní kancelář Solymar, která doposud nesdělila žádné stanovisko k nastalé situaci, ani z důvodu insolvence neukončila činnost.

Jan Papež

místopředseda ACK ČR pro vnější vztahy a tiskový mluvčí