Asociace blahopřála novému ministrovi a nabídla profesní spolupráci

Asociace cestovních kanceláří České republiky poblahopřála vzápětí po uvedení do úřadu během krátké pracovní schůzky novému ministrovi k jeho jmenování a nabídla mu profesní spolupráci a podporu v oblasti cestovního ruchu.

„Volba Rostislava Vondrušky je pro nás pozitivním signálem, protože jeho předchozí úspěchy na postu ředitele CzechTourismu jsou pro nás velkým příslibem," uvedl po schůzce předseda Asociace cestovních kanceláří České republiky Viliam Sivek a poté doplnil „nabídl jsem panu ministrovi plnou podporu naší profesní organizace a přislíbil mu v krátké době předložit seznam hlavních opatření, která nám při společné realizaci pomohou oživit cestovní ruch v nynější krizi, ve které se cestovní ruch nachází."

„Naše návrhy nebudou jenom ke hledání společného řešení v oblasti stagnace příjezdového cestovního ruchu, ale máme připraveny programy pro podporu rozvoje domácího cestovního ruchu a také se hodláme soustředit na nepoctivé černé podnikatele, kteří nabízí zájezdy do zahraničí bez potřebných oprávnění a své klienty tak vystavují mnoha rizikům," konstatoval tajemník Asociace Michal Veber, který se krátké schůzky též zúčastnil. Potvrdil také, že hlavním zájmem Asociace je zejména plynulý rozvoj cestovního ruchu ve všech regionech České republiky.