Lednový Klubový den ACK: nabídnout zážitek

Tisk Email

Lednový Klubový den ACK: nabídnout zážitek

Lednový Klubový den Asociace cestovních kanceláří České republiky, který se konal 30.1.2013 ve studiu Chefparade v pražské holešovické tržnici, měl jediný cíl: vyzkoušet na vlastní kůži, jak se dá spojit prezentace gastronomie s doslova teambuildingovou atmosférou a vytvořit zážitek nejen pro domácí, ale i zahraniční klienty.

Chefparade, která začínala činnost v Maďarsku a od r.2007 ji provozuje v Praze, se na svých materiálech prezentuje především jako škola vaření – ale nabízí i víc, než jen obvyklé kurzy pro dospělé i děti, a to nejen pokud jde o českou, ale i kdejakou zahraniční kuchyni. Uspořádá i programy pro zážitkové skupiny, incentivy i nejrůznější party. Sami jsme si nedovedli tak úplně představit, jak takový kulinářský teambuilding v praxi „zabere“ – a čekaly nás zhruba tři hodinky zábavy kolem skutečného vaření, které doslova chytilo i ty, kdo se sami k plotně dobrovolně moc nehrnou. Studio umístěné v Holešovické tržnici má tu výhodu, že si účastníci akce mohou část potřebných ingrediencí, zvláště čerstvou zeleninu, sami přímo vybrat při nákupu (některé další kvalitní suroviny se dají koupit v obchodě v prostorách školy vaření na Žižkově). Konkrétní recept na příslušný pokrm najdou účastníci akce přímo u jednotlivých kuchyňských ostrůvků, kde jsou i potřebné pracovní pomůcky. Předem si samozřejmě každý musí umýt ruce a dostane firemní zástěru. Pak už je to na vlastní (respektive kolektivní) tvořivosti, decentně dozorované mistrem šéfkuchařem. Učit se vařit mohou jednotlivci (což je rozhodně užitečné, ale asi nic moc zábava) – nebo větší počet lidí, z nichž zanedlouho společné dílo a hravá soutěživost jednotlivých týmů vytvoří kolektiv v tom dobrém, nezprofanovaném slova smyslu. I nad vařením jídla, kterým se chcete kolegům pochlubit, se dá vtipkovat ve smyslu kuchtění z filmu Byl jednou jeden král a společná činnost vytvoří atmosféru přástek, kterou všichni máme v genech, ale málokdo má ještě dnes příležitost si ji užít.

Profesionálové z cestovních kanceláří a agentur – členů ACK ČR – samozřejmě debatovali rovnou i na téma pro které klienty, do které země takový neotřelý kulinářský zážitek nabídnout. Možností je dost, mistři kuchaři i jejich recepty hovoří hlavními evropskými jazyky – a zážitková turistika je právě in. I k poznání české kuchyně je to úplně něco jiného, muset (nebo přinejmenším moci) se sám uplatnit a následně si sednout k dlouhým stolům a pochutnávat si na tom, co uvařili vaši kolegové, respektive se těšit z jejich chvály nad vaším výtvorem, servírovaným srdečně po domácku, než sedět v restauraci, kde je všechno perfektní, ale neosobně profesionální. K dobrému jídlu patří i dobré pití, a proto se k české kuchyni přidalo i párování jednotlivých chodů s odpovídajícím vínem z Rakvic. Jednotlivé „kuchařské“ týmy mohou soutěžit o ceny typu vařečky, kuchyňské zástěry s logem pořádající firmy, každý může získat certifikát a zakoupit si krásnou obrazovou kuchařku receptů z celého světa.

Členové ACK ČR zvědavě ochutnávali přímo v kuchyni, nakonec ale poseděli u plných talířů a nad sklenkami vína diskutovali, jak nabyté poznatky zužitkují. Otestovali jsme si, že i takový zcela monotematický a akční Klubový den ACK ČR k představení produktu má velký smysl. Ono stejně nikdy nezůstane jen při tom, vždycky se hovoří i o tom, co koho pálí a úplně vážné problémy, jako třeba novela zákona č.159/1999 Sb., případné změny v pojištění cestovních kanceláří jakož i další nepříjemnosti se takto probírají mnohem lépe.

Hledání členů

Důležité upozornění: ACK ČR nesmí vstupovat do smluvního vztahu mezi zákazníkem a cestovní kanceláří. Ten se řídí uzavřenou smlouvou o zájezdu. V případě, že nejste spokojeni s postupem cestovní kanceláře, je nutné se obrátit na správní orgán.

Kontakt

ACK ČR
Lípová 15
120 44 Praha 2
Tel: 224 914 543
Fax: 224 914 674
E-mail: ackcr@ackcr.cz

 

Veletrhy

Přihlaste se na:

 Naše projekty:

ACK ČR- Pod křídly asociace

Hlavní mediální partneři: