Projekt na podporu české gastronomie postoupil do další fáze

Tisk Email

 

Projekt na podporu české gastronomie Czech Specials – Ochutnejte Českou republiku! vstupuje do další fáze. Repertoár typických českých a moravských jídel se rozšiřuje o osmdesát receptů. Certifikované restaurace nyní mají také větší výběr z národních specialit – vedle svíčkové budou moci nabízet třeba klasické vepřo knedlo zelo, bramboráky nebo rajskou omáčku.

Czech Specials je společným projektem agentury CzechTourism, Asociace restaurací a hotelů ČR a Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Jeho cílem je obnovit prestiž české gastronomie a vybudovat z ní jeden ze stěžejních marketingových produktů pro propagaci turistického potenciálu Česka na národní úrovni i v zahraničí. Certifikované restaurace nabízející národní a regionální jídla turista pozná podle loga Czech Specials, jejich seznam je k dispozici také na stránkách www.czechspecials.cz.

Z projektu Czech Specials se stává jedno z významných komunikačních témat při propagaci Česka v tuzemsku a zahraničí. V roce 2010 jej čeká především rozšíření sítě certifikovaných restaurací (nyní je jich 40) a větší propagace prostřednictvím gastronomických akcí v regionech (tzv. food cupů), veletrhů či jiných eventů v zahraničí a další ediční činnosti (brožury v češtině, angličtině nebo němčině). Zdroj: CzT

Hledání členů

Důležité upozornění: ACK ČR nesmí vstupovat do smluvního vztahu mezi zákazníkem a cestovní kanceláří. Ten se řídí uzavřenou smlouvou o zájezdu. V případě, že nejste spokojeni s postupem cestovní kanceláře, je nutné se obrátit na správní orgán.

Kontakt

ACK ČR
Lípová 15
120 44 Praha 2
Tel: 224 914 543
Fax: 224 914 674
E-mail: ackcr@ackcr.cz

 

Veletrhy

Přihlaste se na:

 Naše projekty:

ACK ČR- Pod křídly asociace

Hlavní mediální partneři: