Bulhaři se na Čechy těší

Podle zjištění Asociace cestovních kanceláří České republiky je obava, že se Bulhaři budou negativně chovat k Čechům během jejich dovolené v Bulharsku, zbytečná. Bulharští hoteliéři pokládají sice Davida Černého za nabubřelého hlupáka, ale na české turisty se těší. Zvláště při očekávaném poklesu turistů z Německa budou Češi, Poláci a Britové bezesporu nejpočetnějšími návštěvníky.

Podle hoteliérů byl zřejmě David Černý na dovolené v Bulharsku naposledy za totality, kdy byly i v mnoha českých městech na nádražích k dispozici pro cestující pouze suché záchody. Stal se tak „typickou obětí předsudků", neboť turistická infrastruktura se v Bulharsku za poslední roky velmi významně změnila, a to především díky masivním investicím z Británie a Německa.

Bulharsko patří k tradičně nejlevnějším leteckým destinacím na trhu. V roce 2008 odcestovalo do Bulharska od ledna do konce září (statistika do konce roku 2008 ještě není provedena) 147.767 Čechů - nárůst proti stejnému období roku 2007 o 26,5 % a jsme tedy na desátém místě z celkového počtu návštěvníků. Předpoklad na letošní rok je přibližně stejný. A také opačně zájem o Českou republiku z bulharské strany narostl za stejné období o 36%, což znamená 49. 500 návštěvníků.

VYPLATÍ SE VÁM ČLENSTVÍ V ACK ČR?
SPOČÍTEJTE SI TO!

Máte nějaké dotazy nebo zájem o členství?Napište nám na info@ackcr.cz

Chcete dostávat nabídky na semináře ACK ČR?
Napište nám na ackcr@ackcr.cz

Důležité upozornění: ACK ČR nesmí vstupovat do smluvního vztahu mezi zákazníkem a cestovní kanceláří. Ten se řídí uzavřenou smlouvou o zájezdu. V případě, že nejste spokojeni s postupem cestovní kanceláře, je nutné se obrátit na správní orgán.

Hlavní mediální partneři